Presentaties

Gedurende 2015/2016 gaan 2 enthousiaste public speakers presentaties houden:

“Een boekje open over geld en waardegedreven samenwerkingsvormen”

 Met verhelderende uitleg over versnellen van successen en oplossingen.
Waarin u wordt uitgenodigd mee te praten.

pasfoto Anita Remijn: anitaregiogeld@outlook.com

pasfoto-Terry Terry van de Vossenberg: presentatie@regiogeld-brabant.nl 06-19810682

 

waar, wanneer en waarom:

De eerstvolgende presentatie staat gepland op zaterdag 30 januari 2016 www.transitiontowns.nl/treffen2016/

Waarom juist NU deze presentaties?

Nut en noodzaakHet gaat slecht met de economie.  De levensstandaard van vooral de middenklasse is rap gedaald sinds de introductie van de Euro en al helemaal sinds de kredietcrisis.  Het aantal armoedegevallen neemt snel toe, evenals de werkloosheid.

Voor het scheppen en in omloop brengen van geld zijn we tot nu toe volledig afhankelijk van private op winst gebaseerde commerciële banken.  En banken lenen alleen geld uit dat moet renderen.  Veel renderen.
Aangezien er vele zaken zijn die niet kunnen renderen of niet zoveel hoeven te renderen ontstaan daar tekorten en gaan zaken failliet.

Regiogeld fungeert ook als vangnet voor wanneer het eens écht fout gaat.

Is geld het enige middel wat we nodig hebben?
Of zijn er nog andere manieren om waarde te creëren?

De hoogste tijd voor hoogwaardige alternatieven.

Als we de huidige lange reeks crisissen in de westerse wereld relativeren dan komen we tot de conclusie dat er een grote verandering noodzakelijk is.  Veel mensen voelen dat ook aan maar zijn zich misschien niet bewust dat men er zelf een hoofdrol in speelt.  Het gevoel dat een crisis alleen voor andere mensen is, de angst om er door geraakt te worden of de pijn als je er midden in zit is voor velen te verblindend om een nieuwe werkelijkheid te durven zien.  Zij worden veelal democratisch gevraagd om het verleden in stand te houden, niet om een menselijke toekomst vorm te geven.

Ondertussen stapelen de problemen zich op die blijkbaar niet (alleen) met geld op te lossen zijn.  Als geld alleen geen oplossing kan bieden wat dan wel?

Het is tijd om het masker van de oude maatschappij af te leggen zodat de nieuwe maatschappij zich in volle glorie kan laten zien.

Deze presentatie draagt ertoe bij om vauit het innerlijke vuur van ieder van ons de nieuwe maatschappij vorm te geven.


0 reacties op “Presentaties
1 Pings/Trackbacks voor "Presentaties"
  1. […] krijgen. Ook kunt u hier een lezing aanvragen. Regiogeld Brabant, Wij bieden, presentaties pingback Maar de autonomie staat hierbij voorop. Elke regio heeft eigen behoeftes, dus de software en de […]

In het Archief