Een ander spel met dezelfde knikkers

Stichting Regiogeld Eier, Coöperatie U.A. Your Own Gemert-Bakel (i.o.) en Werkgroep Regiogeld Brabant zijn particuliere initiatieven van een groep denkers die een oplossing uitwerkt voor de grootste meest serieuze en urgente problemen in de wereld. Vrijgevochten mensen, in één van de meest vrije landen ter wereld, die graag willen dat de rest van de wereld ook goed te eten heeft.

De zoektocht naar oplossingen stuitte steeds op hetzelfde probleem. Goede ideeën genoeg maar altijd te weinig geld. En te weinig energie om er echt de schouders onder te zetten, omdat iedereen het te druk heeft met geld verdienen.

Zij ontdekten dat de wereld wordt gepest door doelgericht georganiseerde tekorten. Dat de mensen afhankelijk zijn gemaakt van een onwijs groot monopolyspel, waarvan iedereen weet hoe dit spel eindigt, en aanvoelt in welke spelfase we nu zitten. Die spelregels kunnen we nu niet meer veranderen, maar we kunnen wel een ander spel gaan spelen, met dezelfde knikkers.

Iedereen heeft wel een paar waardevolle knikkers in het spel. Bezit, kennis, contacten en tijd. In het nieuwe spel kan iedereen gewoon blijven doen wat kennelijk nodig is voor een fijne plek om te wonen en lekker te eten, met leuke mensen om je heen. Gewoon lekker leven, liefst zonder al te veel sturing.

Wie hier niet te veel over wil nadenken kan meedoen door voor zijn dagelijkse uitgaven, wanneer mogelijk, regiogeld te gebruiken.

Wie dit spel wil leiden is van harte uitgenodigd om voor zijn eigen gemeenschap regiogeld te organiseren. Een paar duizend euro bij elkaar sprokkelen, zorgen voor een inspirerend ontwerp, een doos geld laten drukken en bankje spelen.

In onze projecten kan iedereen die hieraan wil meedoen elkaar vinden. Er is volop ruimte om te experimenteren terwijl de proefkonijnen vrolijk kunnen grasduinen en vanzelf terecht komen op de meest vruchtbare speelborden.

Meedoen kost niets. Verliezen is onmogelijk, omdat in dit @nder geld niet wordt gespeculeerd. Waar dit lukt zijn er alleen winnaars.

Wie erin slaagt om structureel regiogeld te gebruiken zal merken dat er nooit een tekort aan regiogeld kan bestaan. Dat er opeens wel geld beschikbaar is voor goede ideeën waarvan de winst niet binnen vijf jaar als verdubbeling van de investering terugvloeit in de zak van de geldschieter, die zonder dit perspectief sowieso de hand op de knip houdt, maar als winst voor wie aan het idee werkt en vooral voor wie het idee is bedoeld.
Klik hier om te zien wat regiogeld is.


In het Archief