Social Trade Circuit Nederland

We doen het BUiten de Banken Om!

In de financiële sector is het ondanks de crisis weer “business as usual” met hoge bonussen en speculatie. De winsten gaan naar de banken, terwijl de risico’s worden afgeschoven op de belastingbetaler. En juist nu bedrijven staan te springen om klanten en leningen, haken de banken af.

Daarom is er nu BUiten de Banken Om (BUBO): een samenwerking van groepen mensen en bedrijven die onderling bankieren op een wijze die beter is voor mens, milieu en economie. Deze groepen gebruiken het Social Trade Circuit als betaalplatform om elkaar te betalen met eigen digitale ruilmiddelen: credits.
Credits zijn voor een bepaalde, afgesproken periode alleen binnen het Social Trade Circuit te besteden. Gedurende die periode zijn geen echte euro’s nodig en daarom zijn de credits rentevrij. Na afloop van de afgesproken periode zijn de credits buiten het Circuit te besteden met een waarde die gelijk is aan de euro.

De voordelen van BUiten de Banken Om: rentevrije credits, sterke lokale communities en extra omzet en goedkope leningen voor bedrijven.

BUBO bol

>>>Klik hier: Waarom ander geld en anders bankieren?


In het Archief