Extra werkkapitaal

DE CRISIS SPEELT REGIOGELD IN DE KAART.

Lange tijd is er een grote loyaliteit geweest aan het huidige financiële systeem. Mensen hebben altijd goed kunnen lenen en gemakkelijk kunnen terugbetalen. Maar daar is verandering in gekomen. Men ziet geld wegvloeien naar financiële instellingen, groot winkelketens en multi-nationals en via allerlei constructies door bonussen en beleggingen. En daar MOET de regio zich tegen beschermen. Want die winst heeft MKB nodig. Lokaal. En niet morgen maar NU!

STERKERE REGIO’S EN REGIO’S VERSTERKEN ELKAAR

Voordelen met electronisch betalingsverkeer

Extra werkkapitaal wordt verkregen door de groeiende omzet in regiogeld op een aparte  regiogeld rekening te storten. Hiermee kunnen ondernemers onderling onbeperkt rentevrij leveranciers krediet uitruilen.

Kredieten in deze hele specifieke vorm zoals je dat tussen bedrijven ziet noemen we mutual-credit. Dat is eigenlijk geen geld maar meer het uitruilen van leveranciers krediet. Het feit dat ik bij jou op rekening kan kopen is een risico voor jou. En dat risico delen we met de groep. Dan bepalen we dus eigenlijk per bedrijf hoeveel die negatief kan komen staan en daarmee dus eigenlijk een vordering krijgt binnen een dergelijk netwerk. Als maatstaf zou je kunnen beslissen dat een bedrijf ter hoogte van een jaaromzet in regiogeld rentevrij in de min mag.

En wie wil dat nou niet..? Minder tijd aan het najagen van hun debiteuren, minder zorgen over het afbetalen van dure renteleningen en meer tijd en aandacht voor de kwaliteit van de onderneming.

TOEZICHT & VERTROUWEN

Zodra euro wordt omgewisseld tegen regiogeld, komen die euro’s op een bankrekening. De enigste reden van inname is dat de regiogeldorganisatie ten alle tijden het door bedrijven op de online beurs te koop aangeboden regiogeld kan opkopen.

In deze twee fasen spreken ondernemers hun vertrouwen naar de samenleving en naar elkaar uit. Hierdoor werken we stap voor stap, bijna ‘pedagogisch’ (opvoedkundig), naar een vertrouwensbasis waarin uiteindelijk meer kredietruimte ontstaat. Zowel kredietverstrekker, collega ondernemers alsook klanten en afnemers zijn heel nauw bij dit proces betrokken. En net als bij andere leningen stel je ook hier gewoon zakelijke en bindende contracten op. Met deze en wellicht nog ander maatregelen reduceren we eventuele risico’s tot bijna nul.

En zo heeft geld iets magisch waar we veel prachtige dingen mee gaan doen. En daar gaan we voor in Brabant, Nederland en….

Klik hier naar de volgende pagina MKB


In het Archief