Floatnet & Social Trade Circuit NL

HET BESTE VAN HET NIEUWSTE

connecting currencies

Floatnet en het Social Trade Circuit Nederland zijn precies datgene wat tot nu toe ontbrak: monetaire infrastructuren die de regionale economieën verbinden en ze competitief maken met de grote economie. Giraal en chartaal. B2B – B2C – C2C.

Bouw mee aan social trade

Normaliter zijn voor meerdere economische doelen diverse economieën met verschillende spelregels nodig.

Dankzij nieuwe ICT-innovaties lukt het nu met twee systemen om alle behoeften te ledigen…

Klik hier om te zien hoe met name in Duidsland duidelijk is geworden waarom die behoefte om bestaande regiogeldnetwerken met elkaar te verbinden bestaat. Dus vullen we deze behoefte in.
Hier zie je hoe Floatnet werkt. Klik hier om naar Social Trade Circuit Nederland te gaan.

Ondernemen wordt weer een feest!

Meer keuzevrijheid met meer bestedingsmogelijkheden voor zowel ondernemer als consument. Floatnet en Social Trade Circuit Nederland vullen de behoefte aan van een soort clearinghouse (een voorziening waarmee Regiogeld uit verschillende netwerken voor elkaar omgewisseld en besteed kunnen worden). Dit was tot nu toe een sterk gemis. De weg is vrij voor bedrijven om bepaalde goederen en diensten af te nemen die niet beschikbaar zijn binnen het eigen Regiogeld netwerk.

Handelen in regiogeld kan nu ook met ondernemers in andere regio’s en visa versa.
Klanten uit andere regio’s kunnen ook hier met hun munt afrekenen. En let wel: alleen bij plaatselijke ondernemers! Dus niet bij de grote supermarkten en groot winkelketens. Regiogeld geeft de garantie dat geld in de regio blijft. Vooral voor MKB en detailhandel is dit van groot belang. Klanten worden weer aan de plaatselijke ondernemer gebonden. Nu is het ook voor leveranciers van buiten de regio interessant om regiogeld in hun betalingsverkeer op te nemen.  Dit geeft gemeenten een extra prikkel om mee te doen en plaatselijke belastingen in regiogeld te gaan accepteren.

In de opstartfase bouwen we aan een breed en veelzijdig handelsnetwerk.
Bent u geïnteresseerd? klik hier en vul het contact formulier in als u op de hoogte gehouden wilt worden over nieuwe ontwikkelingen.

NieuweEconomie

 

  >>>Naar de volgende pagina


In het Archief